• PIntxos van tortilla en garnalen

Tortilla van garnalen met groene asperges

2 ingredienten naar mijn hart. Garnalen en groene asperges. Ik had ze echter nog nooit gecombineerd gegeten, maar in deze Pintxos vond ik ze beiden terug.

Tortilla van garnalen met groene asperges

Bereidingstijd: 15 mins
Kooktijd: 30 mins

Ingredienten

  • Een handvol groene asperges
  • 10 garnalen
  • Een glas brandy
  • 4 eieren
  • Teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Zout
  • Witte boterhammen

Bereidingswijze

  1. Begin met het schillen van de groene asperges door middel van een dunschiller en kook ze 5 minuten. Doe ze daarna in een kom met koud water om het kookproces te stoppen en de heldergroene kleur te bewaren. Snijd ze in kleine stukken en laat ze uitlekken. Bewaar een hele asperge ter decoratie.
  2. We gaan verder met de garnalen. Verwijder het darmkanaal en pel ze. Bewaar ook hiervan een garnaal ter decoratie.
  3. Hak de knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan met olie. Voeg de garnalen toe en bak deze kort om en om. Doe de Brandy erbij en flambeer deze om de alcohol te laten verdampen. Voeg de asperges toe en hussel deze door elkaar om de smaken in elkaar over te laten vloeien.
  4. Klop de eieren en voeg deze toe. Meng deze goed door de garnalen en asperges en plaats een deksel op de pan om er een grote omelet van te maken.
  5. Als de omelet klaar is, kun je deze in zijn geheel uit de pan halen door er een snijplank op te leggen en de pan inclusief snijplank om te draaien. Snijd daarna de omelet in vierkante stukjes.
  6. Toast de witte boterhammen om en om in de olie van de braadpan.
  7. Leg de omelet stukjes op de toast en snij de toast netjes af op formaat van de omelet stukjes. Gebruik een spiesje of prikker om de omelet op de toast vast te houden en serveer met de hele garnaal en asperge ter decoratie.

No Comments