• Pinxto van tonijn met gekarameliseerde uien

Pinxto van tonijn met gekarameliseerde uien

Deze pinxto is zo lekker. Een heerlijke combinatie van tonijn met gekaramelliseerde uien.

Gekaramelliseerde uien zijn rijk aan smaak, heerlijk zoet en helemaal niet moeilijk om te maken. Verwarm de koekenpan tot middelhoge temperatuur. Doe olijfolie in de pan en direct daarna de uien. Schep ze regelmatig om. De uien beginnen nu ‘glazig’ (doorzichtig) te worden. Het kan helpen om de deksel op de pan te doen zodat er nog meer vocht uit de uien verdwijnt. Na nog een paar minuten bakken krijgen ze wat kleur aan de randjes, de uien beginnen te karamelliseren en krijgen een iets zoete smaak. Nog even doorscheppen en klaar.

My Recipe

Ingredienten

  • Tonijn
  • (Boeren) volkoren brood
  • Uien
  • Gedroogde tomaten
  • Sperciebonen
  • Sesamolie
  • Olijfolie
  • Grof zout

Bereidingswijze

  1. Karamelliseer de uien
  2. Kook de sperciebonen kort. Snijd ze in julienne. Laat ze uitlekken en apart zetten
  3. Kook de sperciebonen kort. Snijd ze julienne. Laat ze uitlekken en apart zetten
  4. Bak de tonijn kort in een hete koekenpan en bestrooi ze met grof zout
  5. Verwarm het sneetjes brood in de broodrooster
  6. Plaats alle ingrediënten op het brood. Begin met een stukje van tonijn, een lepel gekarameliseerde uien, zongedroogde tomaat, enkele reepjes spercie bonen
  7. Garneer met een beetje sesamolie

No Comments